we are experience designers

tinker voltooit klus bij cern science gateway

08-10-2023

Het nieuwe bezoekerscentrum van CERN, ontworpen door de wereldberoemde architect Renzo Piano, is op 7 oktober 2023 geopend voor het publiek. Het ligt naast de Globe of Science and Innovation en bevat gloednieuwe tentoonstellingen, laboratoria voor praktische experimenten, een auditorium met 900 zitplaatsen, een winkel en een restaurant. Tinker was aanwezig tijdens de feestelijke opening.

We doken met CERN weer in de wetenschap en ontwierpen een kunstruimte met installaties van kunstenaars rond het thema van de Grote Onbeantwoorde Vragen in de natuurkunde. Daarnaast creƫerden we de tentoonstelling Back to the Big Bang, die de geschiedenis van het hele universum vertelt. Een boeiende reis met real-time deeltjesdetectie, praktische installaties en een tastbare tijdlijn die voor iedereen toegankelijk is.

De look en feel lijken op die van CERN, waarbij vergelijkbare materialen en ontwerpen worden gebruikt in interactieve exhibits die lijken op laboratoriumopstellingen. CERN is het Europese laboratorium voor deeltjesfysica en helpt te ontdekken waar het universum van gemaakt is en hoe het werkt. Samen met Bruns, YIPP en Mansveld beleefden we ook met dit project weer een groot avontuur.

Ontdek meer over het project.