we are experience designers

opening educatieve tentoonstelling in Naturkraft

17-07-2023

Een nieuwe educatieve tentoonstelling bij Naturkraft, een bijzondere koepelprojectie over windenergie, is nu open voor het publiek. Bezoekers worden meegenomen op een reis door het West-Jutlandse windavontuur: over de eerste pioniers en hun droom van groene energie. Van de middeleeuwse molen op de plek waar nu de parkeerplaats van Naturkraft is, tot de Nederlandse windmolens rond Ringkøbing Fjord. Op 22 juni is de tentoonstelling ingehuldigd door de Deense parlementariër Mads Fuglede.

Tinker imagineers was verantwoordelijk voor het concept en het ontwerp van de tentoonstelling en werkte samen met hun bekende partners Shosho, Stijn Hosman en Stouenborg. Tussen de voorstellingen door wordt het verhaal in de film aangevuld met een tentoonstelling in het centrum van de koepel. Terwijl de film vervaagt, lichten de vitrines op en onthullen historische voorwerpen zoals de maalstenen van de molen en de mechanische onderdelen van iconische windmolens.

Bij Naturkraft, onderdeel van de Ringkøbing Fjord Museums, leren bezoekers hoe de krachten van de natuur ons beïnvloeden - en wat er gebeurt wanneer we proberen ze te temmen. Via kleine experimenten en opdrachten verkennen bezoekers natuurlijke elementen zoals water, wind en temperatuur.

do you want to stay tuned?