we are experience designers

wereld van zilver gepubliceerd in vision china

10-03-2015

Opnieuw internationale aandacht voor het vernieuwde Nederlands Zilvermuseum: het Chinese design magazine VISION heeft in het nummer van maart een item gepubliceerd over de Wereld van Zilver. In november 2014 won het project een FX design award in de categorie Museum & Exhibition Space.

Een speels en eigentijds museum voor het hele gezin. Dat is het geheel vernieuwde Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Rondom een lange, feestelijk gedekte tafel vertellen kabinetten met titels als ‘Ja, ik wil’ en ‘Hemels verlangen’ op een verassende en associatieve manier het verhaal van zilver. Bezoekers worden zo verleid om echt te kijken.

De 14 meter lange eettafel is niet alleen blikvanger, maar ook tijdlijn. Bezoekers zien hoe de vormgeving van zilver door de eeuwen heen veranderde. De onderleggers van de couverts zijn multimediale presentaties die de verschillende stijlvormen uitleggen. De omliggende kabinetten vertellen elk een ander verhaal, telkens in een eigen beeldtaal. De zijkanten van de kabinetten zitten vol kijkdoosjes filmpjes en spelletjes en grappige observaties.