we are experience designers

tinker wint met domunder prestigieuze museums + heritage award 2015

dom under
30-04-2015

Utrecht, 30 april 2015 - Tinker imagineers heeft gisteravond in Londen de Museums + Heritage Awards for Excellence 2015 gewonnen. Het Utrechtse bureau voor belevingscommunicatie en creatieve consultancy ontving de prestigieuze prijs voor DOMunder, archeologische experience onder het Domplein in Utrecht, dat in samenwerking met JDdV Architecten is ontworpen. DOMunder werd benoemd tot beste internationale project.

“We loved the innovative and creative use of technology which was an intelligent solution to the challenge of interpreting archaeology, successfully creating a sense of place and bringing structural foundations to life!”, aldus de jury

Bezoekers kruipen bij DOMunder in de huid van de archeoloog en dalen af onder het Domplein. Met een interactieve zaklamp gaan ze op zoek naar de archeologische overblijfselen die de verhalen van het Domplein vertellen. Nergens anders in Nederland is op één plek twintig eeuwen geschiedenis te zien en te beleven.

De jaarlijkse Awards van de Museums + Heritage Show zijn voor de dertiende keer uitgereikt. Deze awards worden toegekend aan voortrekkers in de erfgoedsector, en honoreren expertise en innovatie bij musea, galerieën en attracties in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. The Museums + Heritage Show is het grootste vakevenement voor professionals op het gebied van musea, erfgoedbeheer en culturele attracties.

Tinker imagineers bedacht en produceerde de bezoekersbeleving van de eerste permanente, openbare opgraving in Nederland voor Stichting Domplein 2013. JDdV Architecten ontwierp de ruimtelijke constructie. Een ondergronds pad verbindt alle plekken en ruimtes van het belevingsverhaal. DOMunder opende in juni 2014 haar deuren.

http://www.museumsandheritage.com/show/awards