we are experience designers

tentoonstellingsontwerp tirpitz bekroond met international design and communication award

09-11-2017

Het tentoonstellingsontwerp van Tinker imagineers voor het TIRPITZ museum in Denemarken heeft de International Design and Communication Award gewonnen in de categorie Best Scenography for a Permanent Collection. De prijs werd 8 november uitgereikt tijdens de 19e editie van het Communicating the Museum congres in Los Angeles, VS. De prestigieuze IDCA Award wordt uitgereikt aan creatieve uitblinkers in design en communicatie binnen de museum- en kunstwereld.

“Het winnen van de IDCA Award voelt als een grote eer en het bewijst ons de waarde van een uitstekend idee, ontwerpkwaliteit en goede samenwerking. We zijn ontzettende blij het resultaat en het was een voorrecht onze tentoonstellingen met Tinker en team te mogen maken”, aldus Claus Kjeld Jensen, directeur Vardemuseum / Tirpitz. 

Het ritme van de natuur
De TIRPITZ bunker uit de Tweede Wereldoorlog is getransformeerd en uitgebouwd tot een museumcomplex met vier tentoonstellingszalen, dat naadloos in het beschermde kustgebied van Blåvand ligt ingebed. Tinker imagineers versterkte de samenhang tussen de architectuur van Bjarke Ingels Group en het robuuste duinlandschap. Bezoekers maken een scenische reis door de tijd en ruimte van West-Denemarken die tot leven komt op het ritme van de natuur. Kloosterboer Decor produceerde het decor en av hardware.

Succes
Het nieuwe Tirpitz is succesvol. Het museum heeft sinds de opening eind juni al ruim 170.000 bezoekers ontvangen. Het tentoonstellingsontwerp is ook genomineerd bij de 2017 FX International Interior Design Awards in Groot Brittannië in de categorie ‘Museum Or Exhibition Space’. De winnaars van deze prijs, georganiseerd door FX Magazine, worden op 29 november in Londen bekendgemaakt.  

IDCA Awards
The International Design and Communication Awards (IDCA) are created in 2007 to champion the best communication, design and branding strategies across the cultural sector that so often went unrecognized. The awards encourage devising original and inventive ways to communicate the values of art and culture. Winners are chosen in 6 different categories, based on a result of discussions and deliberations by a jury of experts and professionals highly recognized in their fields.

Tinker deelt de eerste prijs met het Amerikaanse bureau Ralf Appelbaum Associates, die het won met het National Museum of African American History and Culture, VS. De andere finalisten waren The White Museum door Gallagher & Associates, USA (tweede prijs), en Our Stories van the National Gallery of Canada (derde prijs).