we are experience designers

virtual reality versie van ald mobility experience centre wereldwijd gelanceerd

24-10-2017

Het Mobility Experience Centre (MEC) in Hoofddorp krijgt een virtual reality-versie. Drie jaar nadat het MEC in Nederland is geopend, zorgt het succes ervoor dat men de experience ook in het buitenland wil aanbieden. Om een wereldwijde uitrol over 43 landen mogelijk te maken is er gekozen voor een virtual reality (VR) variant. Tinker imagineers ontwierp zowel het fysieke MEC als de VR-versie, dat het voor bedrijven inzichtelijk maakt welk effect de verschillende keuzes voor mobiliteit heeft op thema’s als duurzaamheid, kostenefficiency en aantrekkelijk werkgeverschap.

België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk zijn de eerste landen die gebruik gaan maken van de VR-versie van de Mobility Experience. Later dit jaar vindt de introductie ook in andere landen plaats. Het Nederlandse belevingscommunicatiebureau Tinker, ontwerpers van het MEC in Hoofddorp dat inmiddels meer dan 2500 bezoekers heeft gehad, ontwikkelde ook de VR-versie die wereldwijd wordt uitgerold. Met behulp van virtual reality kunnen gebruikers de verschillende trends in mobiliteit ervaren op iedere locatie.

Inzicht in mobiliteit
Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Manager bij ALD Automotive: “Mobiliteit wordt wereldwijd complexer en steeds meer bedrijven zoeken naar andere manieren om invulling te geven aan hun mobiliteitsbeleid. Het doel van de Mobility Experience is om bedrijven inzicht te bieden in de mogelijkheden van mobiliteit en het effect van mobiliteitskeuzes op hun financiën, het milieu en hun medewerkers. In elk land krijgen de mobiliteitsconsultants van ALD een speciale training om de nieuwe innovatie in te zetten.” 

Over het Mobility Experience Centre
Het Mobility Experience Centre is een ruimte van ongeveer 30 vierkante meter waarbij wagenparkbeheerders, HR-managers en directieleden een interactieve workshop kunnen volgen. De Mobility Experience maakt gebruik van elementen als serious gaming, video en nu dus ook virtual reality.