we are experience designers

britse innovatie award voor ald vr experience

15-11-2017

Het Mobility Experience Centre van ALD Automotive heeft tijdens de Fleet Hero Conference in Londen de Innovation Award in de wacht gesleept. De Fleet Hero Awards zijn een initiatief van Energy Saving Trust, de onafhankelijke Britse advies- en onderzoeksinstelling voor energiebesparing. De organisatie wil met de awards innovaties een podium geven die een bijdrage leveren aan CO2-reductie en brandstofbesparing.

Tinker, ontwerper van het MEC in Hoofddorp dat inmiddels meer dan 2500 bezoekers heeft gehad, ontwikkelde ook de VR-versie van de Mobility Experience. Het Mobility Experience Centre (MEC) is een ruimte van ongeveer 30 vierkante meter waarbij wagenparkbeheerders, HR-managers en directieleden een interactieve workshop kunnen volgen. De Mobility Experience maakt gebruik van elementen als serious gaming, video en kent sinds kort een virtual reality-versie die onlangs in Groot-Brittannië is gelanceerd.

Lonneke van der Horst, een van de initiatiefnemers van het Mobility Experience Centre en Marketing & Strategy Manager van ALD Automotive: “We zien het als een grote blijk van waardering dat we met het Mobility Experience Centre een internationale prijs hebben gewonnen. Het is een bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt om met de VR-versie het MEC wereldwijd beschikbaar te maken.” 

Lees meer: http://www.fleetheroawards.org.uk