we are experience designers

kom ons team versterken: 4 vacatures!

13-12-2016

Kom bij ons team! Er staan maar liefst 4 vacatures open. We zoeken een senior 3D ontwerper, een senior audiovisueel scenograaf, een ux-designer voor interactives en games, en een junior media / av-ontwerper. Alle functies zijn 32 - 40 uur per week.

Tinker is een bureau voor creatieve consultancy en experience design. Wij brengen ideeën tot leven door middel van tentoonstellingen, bezoekerscentra, paviljoens en multimediale theaters. We doen zowel inhoud, ontwerp als productie. Tinker bestaat sinds 1991 en is gevestigd in Utrecht. Het bureau telt rond de veertig vaste medewerkers en een brede kring freelancers. Het vaste team bestaat uit creatieve consultants, ontwerpers (3D, 2D en AV/MM), content-ontwikkelaars en producenten.

Bij Tinker wordt dagelijks gewerkt aan het bedenken, ontwerpen en produceren van crossmediale belevingen in alle soorten en maten. Ruimtelijke & scenografische producties, gecombineerd met AV en multimedia staan daarin centraal. Het speelveld omvat creatieve exposities, maar ook vernieuwende experiences of originele projecten in de openbare ruimte. We pionieren veel: vaak ontdekken we pas gaandeweg met de opdrachtgever welke kant we op moeten.

Op de website van Tinker zie je een aantal voorbeelden van onderscheidende en vernieuwende projecten.

Senior 3D ontwerper (32 - 40 h/wk) -reeds vervuld!-
Enerzijds gaat het daarbij om het zelfstandig ontwerpen van ruimtelijke projecten, anderzijds om het samenwerken met andere ontwerpers binnen multidisciplinaire teams. Het is belangrijk dat je conceptueel kunt denken, maar ook de diverse mogelijkheden van verschillende media kent. 

Senior audiovisueel scenograaf (32 - 40 h/wk) -reeds vervuld!-
Je hebt conceptuele ervaring in het creëren van belevenissen met video/audio in de ruimte voor tentoonstellingen, theater, televisie of events. Naast concept ben je ook in staat om ontwerpen te maken (AV/3D) waarin je jouw idee uitwerkt, presenteert en doorgeeft aan mensen die het onder jouw begeleiding produceren. 

UX designer voor interactives en games (32 - 40 h/wk) -reeds vervuld!-
Als UX designer denk je met ons mee in de conceptfase van een project met betrekking tot interactieve exhibits, games en exploraties. Het vertellen van verhalen en het overdragen van inhoud staat hierbij centraal. Je voorziet het team van ideeën en referenties en kan goed visueel verbeelden hoe en waarom de bezoeker door een bepaalde interactieve ervaring heen gaat. Daarnaast ben je in staat om deze concepten te vertalen naar spannende en innovatieve ontwerpen. Tot slot ben je degene die indien nodig externe partijen brieft en begeleidt bij de concrete productie.  

Junior Media / AV-ontwerper (32-40 uur p/w) -reeds vervuld!-
Als Junior Media / AV - ontwerper assisteer je onze multimedia ontwerpers bij draaidagen, montages, historische clips, commercials, films, animaties & projectie mappings voor onze veelzijdige projecten. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit het spotten en monteren van bestaand materiaal, montage en vormgeving van nog te filmen beeldverhalen en het animeren van onderdelen. Daarnaast assisteer jij bij het testen en prototypen van nieuwe canvassen en technieken. Wij bieden daarnaast de mogelijkheid om creatief mee te denken en het uitbouwen van jouw eigen talent en interesses.

Als jij aantoonbaar aan de gestelde eisen van de vacatures voldoet, dan nodigen wij je uit een korte motivatie, CV en portfolio te sturen naar Li Hoekstra, li@tinker.nl