we are experience designers

domunder verkozen tot project of influence 2016 op best in heritage conferentie

26-09-2016

DUBROVNIK – Tijdens de 15e editie van The Best in Heritage Conference afgelopen weekend is Tinker imagineers met DOMunder uitgeroepen tot IMAGINES Project of Influence 2016. Uit 16 ‘best-of’-projecten koos de delegatie van internationale professionele deelnemers de winnaar. The Best in Heritage is het jaarlijkse evenement dat zich concentreert rondom de prijswinnende museum- en erfgoedprojecten van het afgelopen jaar. IMAGINES is als onderdeel van de conferentie gewijd aan trends in nieuwe technologieën en multimedia.

‘The professional public, assisted by moderators and assessors, has chosen DOMunder / Tinker imagineers from the Netherlands, represented by Joost van der Spek, for its creative and innovative use of variety of communication technologies which engage mind as well as senses of visitors, creating in such way a powerful, unique experience of their local heritage’, zo liet de organisatie in haar verklaring weten. 

Bezoekers kruipen bij DOMunder in de huid van de archeoloog en dalen af onder het Domplein. Met een slimme, interactieve zaklamp gaan ze op zoek naar archeologische overblijfselen om de verhalen uit twintig eeuwen geschiedenis van het plein te activeren. 

Tinker imagineers uit Utrecht was op uitnodiging in Dubrovnik aanwezig om DOMunder te presenteren als winnaar van onder meer de Heritage in Motion Award ’15 en Museums + Heritage Awards ’15 en nominee voor Europa Nostra Museum of the Year Award ’16. De teller staat met deze prijs op tien onderscheidingen en nominaties op het gebied van erfgoed, ontwerp en nieuwe media.

The Best in Heritage conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met Europa Nostra (met support van het Creative Europa programma) en Endowment Fund of ICOM.  

Foto: Domagoj Režic