we are experience designers

asml experience center geopend

21-09-2016

Microchip concern ASML heeft woensdag 21 september de deuren geopend van het nieuwe Experience Center ontworpen door Tinker. Een interactieve plek van 500m2 in het hart van de campus in Veldhoven die het verhaal van ASML vertelt. Over zijn mensen, zijn technologie en de betekenis ervan voor iedereen. High potentials, scholieren, (nieuwe) werknemers en klanten worden verwelkomd in de innovatieve wereld van ASML.

Het Experience Center heeft de uitstraling gekregen van een cleanroom met een witte, lichte atmosfeer, gele beglazing en zelfde type signing. De experience is afgestemd op elk type bezoeker. Een film op de grond in de vorm van een ‘wafer’ (basis van de chip) introduceert een breed publiek in de wereld van ASML. De grafische tijdlijn laat ASML’s ontwikkeling en historische impact zien sinds 1985. Technische innovaties zijn gekoppeld aan hun invloed op ons dagelijks leven.

De Arena met een groots, interactief videoscherm is het kloppend hart van de experience. Bezoekers kunnen in dit ‘mission control center’ een semi-live data weergave activeren, sneak previews in de cleanrooms krijgen en inzoomen op het productieproces via animaties. Een ander hoogtepunt is de projectie van een EUV-machine op ware grootte in Virtual Reality. Door middel van 3D-brillen krijgen bezoekers een ‘walkthrough’ door deze ‘heilige graal’ van ASML op twee niveaus. Plateaus in het EC, de ‘Living Expos’, tonen de meest intrigerende onderdelen van de lithografiemachine in werkelijkheid.

Naast fascinerende technologie geeft ASML inzicht in de mensen achter het bedrijf. Op het touchscreen van de Community Browser kunnen bijvoorbeeld nieuwe werknemers op zoek naar collega’s met dezelfde interesses of expertise. In de Maker Space, een transparante ruimte in het midden, gaan groepen scholieren aan de slag in workshops. Tot slot, zal het Experience Center een belangrijke rol spelen in het ASML Onboarding programma dat nog volop in ontwikkeling is.