we are experience designers

bbc earth experience nu in twee iconische steden: londen & melbourne

02-11-2023

In maart 2023 gingen de deuren open van de locatie in Londen, en nog maar vorige week maakte Melbourne kennis met de lancering van de BBC Earth Experience. Bezoekers kunnen de wonderen van Planeet Aarde op microscopische schaal doorkruisen, zich onderdompelen in adembenemende dronebeelden en zelfs afdalen naar de oceaanbodem. Tinker imagineers deed het experience design en AV design voor de BBC Earth Experience.

In samenwerking met Moon Eye Productions, Live Nation (UK) en BBC Studios was ons doel met de BBC Earth Experience om de diepgaande betekenis van de natuur over te brengen. We wilden het bewustzijn van het publiek over de wereld waarin ze leven vergroten en benadrukten de noodzaak van behoud voor toekomstige generaties. Het doel was om het cruciale belang van biodiversiteit te benadrukken en een vonk te ontsteken voor milieuvriendelijke keuzes.

De attractie, te zien in beide steden, projecteert beelden, inclusief nieuw materiaal, op meerdere multi-hoekschermen met behulp van geavanceerde digitale schermtechnologie. Het levert een transformerende ervaring op, waardoor het publiek van alle leeftijden het gevoel heeft dat ze het hart van de natuur zijn binnengestapt, zich verliezend in grenzeloze verwondering terwijl ze reizen naar verre oorden. Het duurzaam ontwerp omvat recyclebare en herbruikbare materialen, door nieuwe energie aangedreven LED-projectoren en katoenen schermen die na gebruik een nieuwe bestemming krijgen.

Ontdek meer over het project.