erik bär

oprichter en partner

send me an email
find me on linkedin

Oprichter en eigenaar van Tinker. Verantwoordelijk voor creatieve directie. Houdt zich bezig met de ontwikkeling van grotere (inter)nationale projecten over geschiedenis, cultuur, natuur en maatschappij.

Sommige mensen zijn gefascineerd door de laatste mode of de hipste trends. Ik hou het meest van de dingen die hun waarde houden. Tijdloze verhalen die altijd weer op nieuwe manieren worden verteld. Door mensen, plekken en gebeurtenissen. Ik help graag die verhalen te vertellen en hun plots te ontwarren. Wat is de kern? Wie zijn we en waar gaan we heen? Keer op keer blijken goede antwoorden op deze vragen succesfactoren achter grote ontwikkelingen en krachtige creaties.


In mijn werk is het visionaire daarbij een belangrijk onderdeel. Door visies te ontwikkelen op inspirerende vraagstukken. En door de visuele kwaliteit van onze uitingen. Ik zie mezelf daarbij graag als regisseur. Iemand die niet zelf draait of acteert, maar het grote visioen creëert en vertaalt naar het witte doek. Onderweg moeten er ijzersterke plots worden bedacht, maar ook een pakkend storyboard, mooie decors en perfecte uitvoering. Regie maakt dat al deze onderdelen samen een film opleveren. En dan graag een die het publiek ook echt raakt.

highlights

1969

Geboren in Nijmegen

1989

Afronding eenjarige studie Frans aan de Université d'Aix-Marseille.

1991
Oprichting Firma Luchtkasteel, realisatie van hersenspinsels, samen met Stan Boshouwers. In 1999 veranderde de naam in Tinker imagineers.
1995

Afgestudeerd in Kennisanalyse bij de Cognitieve Kunstmatige Intelligentie, Universiteit Utrecht.

2002

Afronding vijfjarige opleiding tot Yogaleraar.

2018

Co-auteur Worlds of Wonder, experience design for curious people, met Stan Boshouwers. Een boek over het wat, waarom en hoe van ons vakgebied.