we are experience designers

Tinker is geselecteerd om het nieuwe Stevns Klint bezoekerscentrum in Denemarken te ontwerpen. We kijken ernaar uit om het spannende verhaal van deze belangrijke UNESCO-erfgoedlocatie vorm te geven vanuit het perspectief van onderzoek en verwondering. Deze twee aspecten zijn bepalend voor ons ontwerp en zullen zorgen voor een unieke reis door de tijd.

In 2014 werd Stevns Klint door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, omdat de mooie klif de beste plek ter wereld is om de sporen te zien van de catastrofe die de ondergang van de dinosauriërs inluidde. De opening van het nieuwe bezoekerscentrum bij Stevns Klint staat gepland voor 2022.


De nieuwe tentoonstelling vertelt het verhaal over de massale uitroeiing die 66 miljoen jaar geleden plaatsvond: het leven voor de inslag van de meteoriet, de inslag zelf en het leven na de inslag. Het onderzoek naar de hypothese over de asteroïde speelt een belangrijke rol in deze tentoonstelling, omdat dit spannende verhaal inzicht geeft in de manier waarop wetenschap werkt en omdat het de reden is dat Stevns Klint UNESCO Werelderfgoed is geworden. Na hun bezoek begrijpt en bewondert de bezoeker het verhaal van Stevns Klint.