we are experience designers

tinker wint internationale design award

tinker wins international award

27-11-2014

Utrecht, 27 november 2014 - Tinker imagineers heeft gisteravond in Londen de FX design award 2014 voor Musea en Tentoonstellingen in ontvangst genomen. Het Utrechtse bureau voor belevingscommunicatie en creatieve consultancy kreeg de jaarlijkse prijs van het toonaangevende Engelse designtijdschrift FX voor het ontwerp van het vernieuwde Nederlandse Zilvermuseum in Schoonhoven. Het bureau uit Utrecht laat onder andere het Deens Nationaal Maritiem Museum en het Hackney House van South by Southwest (SXSW) achter zich.

De jury van de FX awards noemde het ontwerp van Tinker: ‘slim, grappig, mooi gemaakt en intrigerend’. Volgens de jury is Tinker erin geslaagd op verfrissende wijze het verhaal van zilver opnieuw uit te vinden. Ze prijst de mooie presentaties in de kabinetten, die allemaal anders zijn en toch een geheel vormen dat de aandacht vasthoudt.

Het Schoonhovense museum opende op 5 juni haar volledige vernieuwde presentatie ‘Wereld van Zilver’. De traditionele opstelling heeft plaatsgemaakt voor een spannende presentatie over het gebruik van zilver. Rondom een 14 meter lange, feestelijk gedekte tafel vertellen kabinetten met titels als ‘Ja, ik wil’ en ‘Hemels verlangen’ op een eigentijds en associatieve manier het verhaal van zilver. Sinds het vernieuwde museum op 5 juni zijn deuren opende, telde het 18.175 bezoekers.

FX Awards
De FX Awards zijn de jaarlijkse designprijzen van het FX Magazine. Tijdens de jaarlijkse award show in Londen ontvangen ontwerpers uit 17 categorieën (zoals hoteldesign, lichtdesign, productdesign en openbare ruimte) een FX Award. De prijs is officieel erkend door het Britse Design Council.