we are experience designers

tinker wint fx international interior design award met tentoonstellingsontwerp tirpitz

29-11-2017

Binnen een maand tijd is Tinker twee keer internationaal in de prijzen gevallen met het tentoonstellingsontwerp voor het TIRPITZ museum in Denemarken. Na de IDCA Award in Los Angeles ontving het bureau gisteravond in Londen een FX International Interior Design Award in de categorie Museum or Exhibition Space.

"De intrigerende ervaringen zijn verweven met de ruwe betonnen ruimten die verwijzen naar de militaire geschiedenis zonder al te deprimerend te worden, en dit levert een ontwerp op waar kinderen volop van zullen genieten. De kracht van het ontwerp en concept van Tinker is ruimschoots opgewassen tegen de indrukwekkende architectuur en landschappelijke ligging.'' aldus de jury. Tinker liet met de winst acht andere finalisten achter zich. 

Het ritme van de natuur
De TIRPITZ bunker uit de Tweede Wereldoorlog is getransformeerd en uitgebouwd tot een museumcomplex met vier tentoonstellingszalen, dat naadloos in het beschermde kustgebied van Blåvand ligt ingebed. Tinker imagineers versterkte de samenhang tussen de architectuur van Bjarke Ingels Group en het robuuste duinlandschap. Bezoekers maken een scenische reis door de tijd en ruimte van West-Denemarken die tot leven komt op het ritme van de natuur. Kloosterboer Decor produceerde het decor en av hardware.

FX Awards
Al voor de 19de keer zijn ontwerpers uit het Verenigd Koninkrijk en van over de hele wereld uitgenodigd om bij de FX Awards hun allerbeste producten en projecten op interieurgebied te laten zien. Deze felbegeerde prijzen en de door FX magazine georganiseerde feestelijke uitreikingsceremonie in het Grosvenor Hotel in Londen zijn jaarlijkse hoogtepunten in de agenda van veel ontwerpers.

Lees meer