we are experience designers

tinker overall winnaar sbid international design excellence awards met juliana kinderziekenhuis

kinderbeleving juliana kinderziekenhuis
30-11-2015

LONDON – De Society of British and International Design heeft het Utrechtse bureau Tinker imagineers met het belevingsontwerp voor het Juliana Kinderziekenhuis uitgeroepen als grote winnaar van de SBID International Design Excellence Awards 2015. De ‘overall winner of best achievement’ werd afgelopen weekend tijdens een prijzengala in London gekozen uit 198 finalisten afkomstig uit 41 landen. De prijs overstijgt de 14 andere categorieën.

“This project was awarded specifically on its ground-breaking ability to interact with the end user and changes the expectations of how interior design is received within this sector of design”, aldus Vanessa Brady OBE (president SBID)

De geanimeerde beleving voor het Juliana Kinderziekenhuis werd door een internationale vakjury van experts genomineerd in de categorie ‘healthcare design’ en kon door publieksstemmen de categoriewinnaar worden. Uiteindelijk ging Tinker er met de ‘best-of’-prijs vandoor. “Een grote verrassing”, aldus partner/directeur Stan Boshouwers. “De internationale waardering op deze schaal voor een betekenisvol project als het Juliana Kinderziekenhuis is erg bijzonder. We hopen een trend te zetten om healthcare design te verrijken met creatieve technologie en storytelling.”

De SBID is de officiële accreditatie organisatie van de Britse interieurdesign industrie. Ze promoot en vertegenwoordigt de belangen van design professionals op Europees en wereldniveau. Sinds 2011 worden de SBID International Design Awards uitgereikt ‘to celebrate the value to life that real design excellence adds’.

Afleiding en ontspanning
De vijf karakters Knuf, Blij, Vouw, C-bot en Vizzel spelen de hoofdrol in de kinderbeleving. Zij vergezellen de patiëntjes op hun reis door het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis en duiken overal op. De meest spannende plekken als OK-gang, -sluis, behandelkamer en lift komen tot leven met bewegende projecties en interactieve animaties.

Fréderique Hofstede, kinderarts en medisch manager van het Juliana Kinderziekenhuis: “Het doel van het concept is het creëren van een wondere wereld waarin afleiding centraal staat. Onderzoeken wijzen uit dat een kindvriendelijke omgeving vol afleiding de stress en pijnbeleving van een ziek kind reduceert waardoor het sneller herstelt.”