we are experience designers

tinker ontwerpt beleving fort pannerden

01-05-2016

Fort Pannerden, het meest oostelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, geeft zich niet zomaar gewonnen. Dat is zijn charme, je moet hem ontdekken. Eerst de tocht ernaartoe door ongerepte natuur. En als je binnen bent, is er dat gigantische fort met al zijn gangen en verborgen verhalen. Tinker bedacht en produceerde het totaalconcept om Fort Pannerden te beleven. Een nieuwe identiteit en vier avontuurlijke routes waarin bezoekers het opnemen tegen de elementen.

De elementen trotseren, dat is de kern van het vernieuwde Fort Pannerden. Een authentiek verhaal over aarde, water, vuur en lucht waarin de geschiedenis van het fort en de betrokken partners (Staatsbosheheer, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de gemeente Lingewaard) zijn verenigd. En tegelijkertijd een appèl op de bezoekers, jong en oud, om de uitdaging van Fort Pannerden aan te gaan. 

Het publiek start in het hart van het fort waar een introductiefilm en het bezoekerscentrum nieuwsgierig maken naar meer. Of je nu kiest voor ontdekkingstocht Expeditie Pannerden, real life game Elements, audiotour Luisterfort of gidsroute Sterke Verhalen, de buit is altijd een schat aan ervaringen en anekdotes. 

Over het fort als hoofdkraan van de waterlinie, het soldatenleven tijdens de Eerste Wereldoorlog, de krakers die er woonden of het bijzondere rivierenlandschap. Wanneer je eenmaal bovenop het fort staat, kun je met recht zeggen dat je Fort Pannerden hebt veroverd!

Fort Pannerden is vanaf 30 april 2016 geopend voor publiek.

(foto drone: NOS Nieuws)