we are experience designers

tinker imagineers mag het nieuwe schoenenmuseum inrichten

22-07-2019

Tinker imagineers is gekozen voor het ontwerpen van de inrichting van het Nieuwe SchoenenMuseum in het centrum van Waalwijk. In het nieuwe museum staat zowel de geschiedenis van het schoenenvak, als het moderne ambacht centraal. Bezoekers kunnen zelf aan de slag met het vervaardigen van schoen- en leerproducten en zich vergapen aan topstukken van schoenenmode uit heden en verleden.

Architectenbureau Civic Architects is begin dit jaar gestart met het ontwerp van het Nieuwe SchoenenMuseum aan het Raadhuisplein in Waalwijk. Het gebouw krijgt een open structuur waarin bezoekers en gebruikers zich thuis voelen en er ruimte is voor beleving en ontmoeting. Tinker, gespecialiseerd in belevingsontwerp, gaat hier verder invulling aan geven. Stan Boshouwers van Tinker is blij met deze nieuwe opdracht: "We willen een spannend en in alle opzichten nieuw type museum opleveren. Het moet een plek worden die zowel makers als bezoekers inspireert."

Het Utrechtse ontwerpbureau werkt voor dit project samen met Kloosterboer Decor en YIPP, die beiden ook ruime ervaring hebben met museale projecten. Tinker werkte eerder samen met deze partijen op projecten zoals Nest, een experience center voor Nestlé in Zwitserland en Tirpitz, het bekroonde bunkermuseum in Denemarken. Boshouwers is verheugd beide partijen aan boord te hebben: "We zijn altijd weer onder de indruk van het werk van Kloosterboer en YIPP en weten wat we aan elkaar hebben."

Het is de bedoeling dat het museum in 2021 haar deuren opent voor publiek.