we are experience designers

stan boshouwers' visie op augmented reality in jaarverslag kpn 2016

27-02-2017

'Verbonden met de toekomst'. Onder dit thema presenteerde KPN op 27 februari haar geïntegreerd jaarverslag 2016. Nieuw is dat KPN specialisten aan het woord laat over hun visie op nieuwe ICT-technologieën die een grote invloed zullen hebben op de samenleving van morgen. Stan Boshouwers geeft zijn visie op augmented reality: een nieuwe manier van werken, leren en spelen.

Augmented Reality (AR) is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. In de praktijk komt het erop neer dat er extra digitale content wordt toegevoegd aan het gezichtsveld.

Stan Boshouwers: "De grote trend op het gebied van AR omvat 3 sporen. We gaan toe naar een steeds sterkere realiteitsbeleving. Het verschil tussen ar en het echte beeld wordt steeds kleiner. Ten tweede wordt het steeds eenvoudiger en praktischer, dat zie je al aan de hololens. En tot slot is de lokale beschikbaarheid van enorme hoeveelheden date toegenomen, waardoor je overal een AR-toepassing kunt plaatsen."

"AR leidt tot een nieuwe manier van elkaar ontmoeten, waar we ter wereld ook zijn. Dat betekent dat we op een andere manier met elkaar kunnen omgaan, op een andere manier kunnen werken, leren of juist spelen. Er zijn enorm veel velden of levensgebieden waar dit gaat doorbreken. Ik weet niet waar het het eerst gaat doorbreken of hoe ver het zal gaan, maar ik weet wel zeker dat het heel groot gaat worden." 

Bekijk het hele interview: https://jaarverslag2016.kpn/#augmented-reality
Bekijk het jaarverslag hier: https://jaarverslag2016.kpn

 

do you want to stay tuned?