we are experience designers

nest experience wint amerikaanse ontwerpprijs

11-06-2017

Bij de SEGD Global Design Awards 2017 heeft Tinker imagineers voor het ontwerp van de Nest experience in Zwitserland de Merit Award gewonnen in de categorie Interactive Experience. SEGD, de Society of Experiential Graphic Design, richt zich op belevingsontwerpen die mens en locatie verbinden. De prijzen werden op 10 juni 2017 tijdens de SEGD Conference Experience 2017 in Miami uitgereikt.

‘Nest’ is een terugkeer naar de eerste Nestlé-fabriek. Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van het bedrijf hield Nestlé open huis in Vevey (Zwitserland) met de opening van ‘Nest’, een familiebeleving en tentoonstelling ineen. Op deze plek, vlakbij het meer van Genève, opende Henri Nestlé in 1866 zijn eerste fabriek. ‘Nest’ biedt het publiek een speciale manier om een kijkje te nemen in de geschiedenis van Nestlé, om de uitdagingen te laten zien waar de productie van voedsel in onze tijd mee te maken heeft en om op een aansprekende en interactieve manier Nestlé’s gepassioneerde kijk op voeding te onderzoeken.

Uit het juryrapport:

"Deze bezielde brand experience is een uitgebalanceerde mix van ruimtes en raakpunten. De rijke inhoud wordt op aansprekende wijze getoond door de combinatie van digitale en statische toepassingen. Het luchtige contrast met de donkerder gebieden eronder geeft het complex een heel eigen karakter."

"Deze tentoonstelling ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van Nestlé is gerealiseerd in een abstracte nestarchitectuur die herinnert aan het logo van het bedrijf. Binnenin worden er verschillende thema’s uit de geschiedenis, voeding en toekomstvisie van Nestlé op een educatieve en interactieve manier behandeld. De architectonische verfijning van het ‘nest’ is inspirerend en nodigt uit om de ruimte te verkennen."

Lees meer: https://segd.org/nest-experience