we are experience designers

made by holland geeft nieuw leven aan paleis soestdijk

08-06-2017

Op 8 juni 2017 heeft Minister Plasterk bekend gemaakt dat het landgoed Soestdijk wordt verkocht aan MeyerBergman Erfgoed Groep. Het winnend plan Made By Holland ontwikkelt Soestdijk tot een platform en etalage van innoverend en ondernemend Nederland. Daarmee speelt Made By Holland in op een urgente maatschappelijke behoefte.

Nederlandse bedrijven, wetenschappelijke instituten en kennisorganisaties onderscheiden zich internationaal op meerdere terreinen: van waterbeheersing tot offshore, van agricultuur en voeding tot mode en design, van duurzame energie tot gaming. Op Soestdijk presenteren ze zich aan elkaar en aan alle Nederlanders. Nieuwe initiatieven krijgen een plek en worden daarmee toegankelijk gemaakt voor een breed publiek, op zakelijke doelgroepen en ook op investeerders in jong talent en buitenlandse handelspartners. Made By Holland zet de schijnwerpers op de innovatiekracht en de excellente prestaties van Nederlandse bedrijven en kennisorganisaties. 

Het winnend plan is ontwikkeld door MeyerBergman Erfgoed Groep. Onder deze vlag opereren diverse organisaties die allen deel uitmaken van dit familiebedrijf, met als gemeenschappelijk missie een actieve inzet voor het behoud, de ontwikkeling en programmering van monumentaal erfgoed. Deze organisatie komt voort uit MeyerBergman, en heeft inmiddels bijna 50 jaar ervaring met (binnen)stedelijke herontwikkeling. Maya Meijer-Bergmans: “De herontwikkeling van Soestdijk is een complexe opgave. We durven dit aan omdat we de expertise in eigen huis hebben om deze uitgaging tot een succes te maken. We weten waar we aan beginnen, immers met bijvoorbeeld de Westergasfabriek hebben we bewezen een gebouwencomplex zorgvuldig te restaureren en te renoveren. We hebben daarmee van de gebouwen en de omgeving een plek gemaakt waar heel veel verschillende mensen zich thuis voelen”.

 

 Inzenders 

MeyerBergman Erfgoed Groep, MeyerBergman Erfgoed Programmering, Hylkema Erfgoed Advies en Ontwerp, MeyerBergman Erfgoed Ontwikkeling 

In samenwerking met 

West8, Tom Postma Design, Tinker Imagineers, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Horwath HTL, Motivaction, Goudappel Coffeng, 4Building 

Lees meer: www.madebyholland.nl