we are experience designers

koningin margrethe II opent de stevns klint experience

12-10-2022

Op 12 oktober 2022 opende koningin Margrethe II de Stevns Klint Experience in Denemarken. De tentoonstelling bevindt zich op een UNESCO Werelderfgoed locatie waar je sporen kunt zien van de asteroïde die 66 miljoen jaar geleden een massa-uitsterving veroorzaakte en het einde van de dinosauriërs inluidde.  

De gloednieuwe tentoonstelling vertelt over de tijd voor de extinctie, wat er gebeurde tijdens de asteroïde-inslag en hoe de wereld er daarna uitzag. In de Stevns Klint-zaal draait alles om verbeelding en verwondering. Een meeslepende film toont het dramatische uitsterven en het overleven van onze voorouders. De film wordt gedeeltelijk geprojecteerd op een enorme uitsnede van de klif met in het midden de beroemde Viskleilaag. In de Werelderfgoed-zaal wordt het verhaal chronologisch verteld. In deze speelse ruimte kunnen bezoekers zich onder meer verdiepen in de wetenschap achter de ontdekking. Hier is ook veel ruimte voor hands-on activiteiten en om het verhaal op verschillende manieren te ontdekken.

Net als de rest van het team is Stan Boshouwers, directeur van Tinker bijzonder trots op het resultaat: 'We zijn erin geslaagd een samenhangend belevingsontwerp te creëren door naar dit belangrijke UNESCO-erfgoed te kijken door de bril van onderzoek en verwondering.'

Directeur van de experience, Steen Bonke Sørensen, vult enthousiast aan: ‘De Stevns Klint Experience bedient alle zintuigen en bezoekers zullen weggaan met de ervaring van hun leven. Het gebouw zelf is een nieuw architectonisch herkenningspunt in Stevns. De interactieve tentoonstelling vertelt de geschiedenis en zorgt ervoor dat bezoekers van alle leeftijden hun eigen speciale ervaring hebben.

Ontdek meer over het project.