we are experience designers

impressie vincent's lichtlab

28-11-2019

Van Gogh Brabant, Tinker en ASML werken samen aan de realisatie van een nieuwe tentoonstelling over Brabants grootste icoon Vincent Van Gogh. Technologie, kunst en creativiteit komen op een bijzondere wijze samen en krijgen een permanente plek in het vernieuwde museum Vincentre in Nuenen.

Onderzoek en beleef het licht zoals Vincent van Gogh dat deed: verwonderen, onderzoeken, leren en creëren. Het Vincentre in Nuenen breidt uit met ‘Vincents Lichtlab’, een interactieve belevenis rondom 'licht', ontworpen door Tinker imagineers in opdracht van Van Gogh Brabant (met partner ASML).

Het grote idee achter Vincents Lichtlab is de zoektocht van Vincent van Gogh naar perspectief en licht in zijn Brabantse periode die bezoekers actief gaan ervaren. Licht is kleur, en kleur is licht. Maar wat is kleur? Wat is licht? Wat zien we eigenlijk? Hoe werkt dat, ervaren van licht? Wat kun je er zelf mee doen? Een belofte: je ziet dingen die je nooit eerder hebt gezien. Na je bezoek zul je anders kijken naar de wereld om je heen. 


Het vernieuwde Vincentre opent in 2023.

do you want to stay tuned?