we are experience designers

Heritage in Motion Award voor multimedia ontwerp DOMunder

01-05-2015

Tinker imagineers is binnen één week twee keer internationaal onderscheiden met het experience design van DOMunder. Vrijdag 8 mei, tijdens de jaarlijkse conferentie van de European Museum Academy in Brescia, Italië, ontving het Utrechtse bureau de Heritage in Motion Best Achievement Award voor innovatief gebruik van multimedia bij Europees cultureel erfgoed. DOMunder brengt ondergrondse archeologie tot leven met state of the art technologie.

De jury was unaniem in het toekennen van de Best Achievement Award aan Tinker imagineers met DOMunder: “DOMunder is a complex and multi-layered, immersive experience which uses the original historical setting and original objects to tell a complicated story. This is an innovative approach to archaeological research which succeeds in providing a well-balanced and engaging mix between a real and a virtual experience.”

DOMunder
Bezoekers kruipen bij DOMunder in de huid van de archeoloog en dalen af onder het Domplein. Met een slimme, interactieve zaklamp gaan ze op zoek naar archeologische overblijfselen om de verhalen uit twintig eeuwen geschiedenis van het Domplein te activeren.

Gedetailleerde 3D-reconstructies nemen bezoekers steeds verder mee terug in de tijd. Ze staan middenin de gotische kerk en kijken rond in het Romeins Castellum. Audiovisueel hoogtepunt van DOMunder is ‘het schrikkelijk tempeest’. Met behulp van computeranimaties, licht- en geluidseffecten, herbeleven bezoekers de historische orkaan die het schip van de Domkerk in 1674 verwoestte.

Heritage in Motion
De Heritage in Motion Awards erkent en onderscheidt innovatie van digitale technologieën en creatieve concepten op het gebied van cultureel erfgoed. Deze internationale prijs wil een podium geven aan ontwerpers en producers van films, games, apps en websites met betrekking tot Europa’s erfgoed, cultureel en natuurlijk, materieel en immaterieel.

Dit jaar was de twee editie van de Heritage in Motion Awards, die een gezamenlijk initiatief zijn van de European Museum Academy en Europa Nostra, ondersteund door Europeana.

Inzending: http://heritageinmotion.eu/project/domunder-archaeological-visitor-experience-under-the-domplein-square/

do you want to stay tuned?