we are experience designers

feestelijke premiere bbc earth experience in londen

30-03-2023

Op 29 maart 2023 beleefde de BBC Earth Experience haar première in het Daikin Centre in Earl's Court. De experience toont beelden uit de BBC-serie Seven Worlds, One Planet en dompelt bezoekers volledig onder in de natuur. Op verschillende gigantische schermen vanuit verschillende hoeken waant de bezoeker zich in de natuur. Het verhaal wordt verteld door Sir David Attenborough, die aanwezig was om de nieuwe attractie te bezoeken.

Ruim twee jaar geleden gaf Moon Eye Productions Tinker de opdracht om het belevings- en audiovisuele ontwerp te maken. Het bureau werkte niet alleen samen met hen, maar ook met hen de wereldberoemde spelers BBC Studios en Live Nation. "Moon Eye Productions werkt samen met creatief bureau Tinker imagineers en promotor Live Nation (UK). Met deze partners hebben we toegang tot een robuust en divers netwerk en een zeer hoog niveau van expertise van de sector", zegt Frederik van Alkemade, CCO van Moon Eye Productions. Tinker is erg blij met de samenwerking. Erik Bär, eigenaar van Tinker, vult aan: "De toegevoegde waarde van de samenwerking met Moon Eye Productions is dat we een partner hebben die bereid is nieuwe avonturen aan te gaan, grootschalige producties kent en mogelijkheden creëert voor wereldwijde concepten. Dit alles vergroot de impact van ons creatieve werk.

Tijdens het ontwerpproces sloten verschillende deskundige partners zich aan om bij te dragen aan de nieuwe immersieve ervaring, waaronder REDRUM, Danny Weijermans, Most, The Outpost en yfx lab.

BBC Earth Experience: immersieve ervaring op episch formaat
Bezoekers maken een indrukwekkende 360-graden audiovisuele reis. Ondertussen verkennen ze iconische landschappen en ontmoeten ze betoverende dieren. Van vuurvliegjes die een spectaculaire lichtshow opvoeren in Noord-Amerika, tot stompneusapen die samenkruipen om warm te blijven in Azië en hongerige hamsters die vechten om hun eten te behouden in Europa. Bezoekers zullen onze zeven continenten in al hun glorie ervaren, als nooit tevoren.

Focus op duurzaamheid
De BBC Earth Experience is ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt - voor het gebouw en de inhoud worden materialen gebruikt die kunnen worden gerecycled, hergebruikt of een tweede leven kunnen krijgen. De projectoren maken gebruik van de nieuwste energie-efficiënte LED-technologie, uitsluitend aangedreven door duurzame energie. De projectieschermen zijn gemaakt van katoen, dat na gebruik wordt hergebruikt.

Meer informatie over de experience en tickets: https://bbcearthexperience.com

Ontdek meer over het project.

do you want to stay tuned?