we are experience designers

eervolle vermelding voor videoinstallatie new york in mondriaanhuis

01-09-2017

Tijdens de prijsuitreiking in Piran van de 4e editie van de Museum in Short Awards is Tinker in de prijzen gevallen. De jury beoordeelde 39 korte films voor musea en beloonde de videoinstallatie New York in het Mondriaanhuis in Amersfoort met een eervolle vermelding.

De Museums in Short Awards zijn in 2012 in het leven geroepen om de waarde van innovatieve videoproductie in en voor musea te erkennen. Dat kunnen korte films ter promotie van de musea zijn of videos die gemaakt zijn specifiek voor tentoonstellingen. De prijs wordt onder meer gesteund door de European Museum Academy. 

Voor het Mondriaanhuis ontwierp Tinker twee videoinstallaties als onderdeel van de totale vernieuwing van het museum, waaronder de bekroonde productie New York. De. soundtrack voor de video is gemaakt door MOST (componist Ivo Witteveen).

In zijn laatste levensjaren in New York begon Mondriaan als het ware opnieuw - hij bevrijdde zich van de zwarte lijnen, en hij zocht en vond nieuwe ruimte in zijn werk. Bezoekers stappen in Mondriaans droomwereld, waar zijn werk, de stad en zijn favoriete muziek in een audiovisueel spektakel samensmelten.