wijnand veneberg

ux ontwerper

send me an email

Vertalen van inhoud naar beeld en (ruimtelijke) interactie. Conceptualisatie en visualisatie van interactieve gebruikservaringen, daarbij altijd op zoek naar nieuwe en verrassende manieren om inhoud, media en technologie te combineren.

Al geruime tijd ben ik gefascineerd door het interactieve narratief; hoe kun je op nieuwe en innovatieve manieren een betekenisvol verhaal vertellen door middel van beeld en ruimtelijke interactie?


Tijdens en na mijn afstuderen heb ik als zelfstandige en in samenwerking diverse uiteenlopende innovatieve projecten ontwikkeld en gerealiseerd voor theater, evenementen en openbare ruimtes met behulp van nieuwe media technologie. Zo vallen in mijn projecten architectuur en verschillende media in een overkoepelend ontwerp samen, worden er met behulp van sociale media nieuwe platforms aangeboden op zogeheten ‘urban screens’ of worden er nieuwe lagen toegevoegd aan educatie d.m.v. augmented reality. Interactie fungeert meestentijds als uitgangspunt bij de totstandkoming van mijn projecten en het creëren van ervaringen.


Naast het draaien van projecten, heb ik conceptuele en technische ondersteuning geboden bij workshops in het Media & Performance Laboratory, een onderzoeksruimte naar voornamelijk ‘mixed reality’ technologie in performatieve contexten. Hoe ontwerp ik betekenisvolle theatrale handelingen in de ruimte met behulp van licht, projectie, geluid en sensoren?


En dan nu Tinker. Dat ik daar niet eerder van gehoord had! Verhalen tot leven brengen in de ruimte, waar mensen echt door geraakt worden. Binnen Tinker kan ik mijn creativiteit helemaal kwijt om op het gebied van interactie mee te werken aan magische en betekenisvolle ervaringen in een talentvol team en inspirerende omgeving.

history

1987

Geboren in Deurne

2010

Bachelor of Art & Technology, Digital Media Design, HKU

2011

Master of Arts, Design for Digital Cultures, HKU

2012

Zelfstandige in Interactieve Media en medeoprichter van mediakunstcollectief

2014

Conceptontwikkeling & vormgeving Interactieve Installaties en Virtueel Theater voor Utrechtse stichting

2014

Ondersteuning BA en MA studenten, docenten en professionals in het creatieve maakproces en performance tools


2015

Docent Beeld & Techniek, Illustrator, Photoshop

2017

Begonnen bij tinker