vincent geraedts

3d ontwerper

send me an email
find me on linkedin

Design is een manier waarmee je mensen kan verbinden, raken en een boodschap kan overdragen.

Voor mij is het een samensmelting tussen het hart en het hoofd waarbij het creatieve concept de basis is waar vanuit alles ontstaat. De ziel van het project en/of product. Dit zie je ook terug in mijn werk en de bedrijven waar voor ik gewerkt heb.

Ik heb altijd geweten dat ik ontwerper wilde worden. Dit had ik ‘besloten’ op mijn achtste. Ik wist niet wat het precies was, maar ik wist dat ik het wilde. Toen het moment daar was, was de keuze snel gemaakt. Hetzelfde geldt voor de plek waar ik ging studeren. Na een open dag in Enschede wist ik dat de plek was waar ik thuis hoorde. Zonder ook maar een andere universiteit of studie te hebben bekeken, heb ik voor Industrieel Ontwerpen aan de UTwente gekozen. 


In de loop van mijn studie kwam ik erachter dat ik niet echt geïnteresseerd was in het massaal vervaardigen van consumentenproducten. Een ‘life changing event’ was de eerste Salone del Mobile in 2003. Opgeladen en geïnspireerd door de conceptuele aanpak van o.a. Droog Design verschoof mijn focus. In 2007 heb ik mezelf, terwijl ik nog bezig was met afstuderen, de Design Academy Eindhoven binnen geknokt. 


De overstap naar Man & Living was een enorme culture shock en periode van hoge pieken en diepe dalen. Alles wat ik ‘wist’ stond ter discussie. Ik moest mezelf opnieuw uitvinden en werd telkens weer tot het uiterste gedreven. Tegelijkertijd werden mijn ontwerpen (wereldwijd) tentoongesteld met als hoogtepunt Salone del Mobile in 2008. Na de Academie ging ik aan de slag bij G-star RAW. Hier heb in ongeveer alles ontworpen wat je maar kan bedenken: van displayhaakjes naar denim walls en van reizende kunstinstallaties tot beursstands. Daarna heb ik gewerkt voor de Akoestiekfabriek en MMEK’ experience.


Ik ben een gepassioneerd 3D ontwerper met heel veel interesses. Het geweldige aan het ontwerpvak is de veelzijdigheid. Ik ben opgeleid als ingenieur, maar ook als creatief conceptdenker. Hierdoor pas ik niet in een specifiek hokje en dat bevalt me goed.  De ene dag werk je aan moodboards en storytelling, terwijl je je de volgende dag bezig houdt met boutjes en moertjes. Tinker is een bureau dat precies past buiten alle hokjes. Een creatief bos waar ik vrij doorheen kan rennen en heel veel kan ontdekken en bouwen. 


Naast Tinker run ik Poetic Justice, een kennisplatform voor woordkunst gericht op hiphop en spoken word. Mijn ouders zijn allebei Neerlandici. De genetische passie voor taal kwam bij mij tot uiting in hiphop. Poetic Justice is de ideale vorm van gerechtigheid waarin zowel goed als kwaad wordt ‘beloond’ door een ironische wending van het lot. Poetic Justice is dus energie / karma en voor mij een persoonlijk laboratorium waar ik mezelf creatief kan ontwikkelen. Het ‘toeval’ wil dat mijn initialen V.P.J. zijn. Poetic Justice is dus letterlijk mijn middle name.

history

1984

Geboren in Ermelo

2002 - 2007

Industrieel Ontwerpen aan Universiteit Twente


2005

Bachelor afgestudeerd bij Techmar  


2007

Master afgestudeerd bij HEMA

2007 - 2010

Man & Living, Design Academy Eindhoven


2009

Stage bij Tjep. + Kiki van Eijk & Joost van Bleijswijk

2011 - 2015

G-star RAW

2015 - 2016

Akoestiekfabriek

2016 - 2017

MMEK’ Experience

2017

TINKER!