tessa lavrijsen

creatief consultant en ontwerper

send me an email
find me on linkedin

Ik ben dus een conceptuele maker van ruimtelijke belevingen. Het liefst ontwikkel ik een groot idee dat er echt toe doet, dat relevant en innovatief is voor onze opdrachtgevers en hun publiek.

Door altijd van begin tot eind betrokken te zijn bij projecten, zorg ik ervoor dat het grote idee in het hele proces overeind blijft, mét de goede energie.

Dingen maken die tot de verbeelding spreken. Van niets iets fabriceren. Dat vind ik het leukst dat er is. Wat ga je dan doen? Iets creatiefs natuurlijk. Ik koos voor 3d design en later voor retail design, daar komt alles samen in een totaalbeleving. Ik leerde het hele proces van analyse, marketing, concepting en design in 2D en 3D. In het mekka van de retail - London - werkte ik bij het grote bureau 20|20. Dat was lekker knallen in de hoogtijdagen, voor de crisis uitbrak. 


Vanuit die werkervaring wilde ik me ook graag bemoeien met creatieve opleidingen. Zo heb ik curricula ontwikkeld voor de Master opleiding en de nieuwe HBO opleiding Lifestyle & design. Gaandeweg ook internationale projecten opgezet met universiteiten in China, Italië en Australië. Heerlijk om met studenten en bevlogen vakidioten te werken. In 2008 kriebelde het om weer zelf dingen te gaan maken. Dus aan de slag bij BLOEI creative innovation als Creatief Consultant. Heel veel geleerd over de hobbels in innovatietrajecten voor grote commerciële bedrijven, over rode sokken (red socks sell the gray) en hoe je verhalen en producten ontwikkelt met een hoog door-kwek-gehalte.


En dan nu bij tinker! Hier heb ik een perfecte mix gevonden van conceptueel denken, sparren met klanten, ontwerpen maken die tot de verbeelding spreken, creatieve regie voeren en dat dan ook nog voor mooie projecten die ergens over gaan!


history

1977

Geboren in Mukumu, Kenia

1985

Opgroeien in de Sri Lankaanse bushbush

1994

3Ddesign, kunstacademie in Utrecht


1999

Master Retail Design, Plymouth University/Piet Zwart Instituut


2002

Retail design, bij 20|20 Limited in London


2003

Retail designer bij SVT Branding & Design Group, Amsterdam


2004

Curriculum coördinator Master Retail design, Piet Zwart Instituut

2006

Hoofd Lifestyle & Design afdeling, Willem de Kooning Academy, Rotterdam


2007

Projectleider internationale projecten, Willem de Kooning Academy, Rotterdam

2008

Creatief consultant bij BLOEI creative innovation


2012

Creatief consultant bij Tinker imagineers