stan boshouwers

oprichter en partner

send me an email
find me on linkedin

Verantwoordelijk voor concept en strategie. Goed in het spinnen van rode draden. Ik sta voor inspiratie met ballen. Met speciale belangstelling voor grootscheepse vernieuwingsplannen van roekeloze aanvoerders.

Kennis heeft me altijd gefascineerd. Als klein jochie verwonderde ik me al over het verschil tussen alfa's en bèta's: sommige mensen vinden waar wat klopt, anderen vinden waar wat leuk is, of wat werkt. Ik hou van alle smaken. Daardoor ben ik goed in conceptontwikkeling en communicatie.


Ik heb ontdekt dat iedereen, ongeacht de scholing die hij heeft gehad, over vrije intellectuele vermogens beschikt. En ook dat deze tamelijk makkelijk zijn aan te spreken. Veel organisaties infantiliseren hun communicatie om een brede doelgroep te bereiken; een kostbaar misverstand, zeker als je iets belangrijks wilt zeggen.


Hoe ontstaan ideeën, hoe planten ze zich voort en wat komt er van terecht? Inspiratie is daarbij een prima energiebron maar deze wordt zelden serieus ingezet. Dat zal wel komen omdat veel mensen het als extraatje zien, en niet als grondslag van alles. Ik geloof dat mijn loopbaan in het teken staat van het waarmaken van die overtuiging. 

history

1968

Levenslicht met drie zussen in leraars/fabrikantengezin in Nijmegen

1985

Actief in radiopiraterij, circuswereld, de jonge onderzoekers


1991

Oprichting Firma Luchtkasteel, samen met Erik Bär


1997

Afgestudeerd in Kunstmatige Intelligentie, Universiteit Utrecht

1998

Naamswijziging Firma Luchtkasteel in Tinker imagineers

2003

Driejarige opleiding School voor Zijnsoriëntatie

2005

Spiral Dynamics Integral van Don Beck en Peter Merry


2007

Publicatie ‘Handboek voor Hemelbestormers’ bij uitgeverij Thema