ralf lambie

creatief consultant

send me an email
find me on linkedin

Ik ben een nieuwsgierige verhalenzoeker. Wat is het verhaal dat onze opdrachtgevers willen vertellen? Vanuit welke invalshoek vertellen we dat verhaal zodat bezoekers het ook willen horen? En hoe geven we vorm aan dat verhaal om het tot een waardevolle experience te maken?

Dat ik na mijn middelbare school een creatieve studie zou gaan volgen stond als een paal boven water. Maar welke studie? Ik had geen idee… Uiteindelijk koos ik voor de studie Productvormgeving. Toegepaste creativiteit, dat leek me wel wat.


Het bleek een goede keuze. Ik vond het fantastisch om creatief bezig te zijn. Na vier jaar studie was er dan ook geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om te gaan werken. Ik besloot aan een nieuwe creatieve studie te beginnen. Ik studeerde eerst een tijdje Architectuur, maar ruilde de tekentafel uiteindelijk in voor een master-opleiding in design aan de Design Academy Eindhoven. Hier leerde ik dat design meer is dan het bedenken van een mooie vorm. Het wordt pas echt waardevol als er een goede analyse van het probleem aan vooraf gaat.


Na mijn studies ben ik bij een reclamebureau als strateeg gaan werken. Hier kon ik mijn creativiteit inzetten om problemen te tackelen. Acht jaar lang heb ik met plezier reclamecampagnes ontwikkeld voor hele grote en hele kleine merken. Maar toen de kans zich voordeed om bij Tinker aan de slag te gaan was de keuze snel gemaakt. Want laten we eerlijk zijn; relevante verhalen vertellen voor inhoudelijke merken en instellingen. Mooier wordt het niet!


history

1980

Geboren in Sint Geertruid. Een klein dorpje in het Limburgse Heuvelland

1997

HBO-studie Productvormgeving


2001

 Vervolgstudie Architectuur in België

2003

Masteropleiding in design aan de Design Academy Eindhoven


2006

Start als junior strateeg bij reclamebureau ARA in Rotterdam


2008

Verhuisd naar België, strateeg bij Duval Guillaume Brussel


2010

Samenwonen in Utrecht. Werken in Amsterdam bij HAVAS als sr. strateeg


2013

Vader geworden van Nova. Aan de slag bij Tinker als creatief consultant