petra dijkstra-schilders

pr & communicatie manager

send me an email
find me on linkedin

Hoe zetten we Tinker het best op de kaart? Voor die vraag – en het antwoord! – moet je bij mij zijn.

Ik coördineer de PR en zorg voor zoveel mogelijk spin-of van onze projecten. Had ik al gezegd dat je ons ook kunt volgen op social media?

Architect zou ik worden, ik wist het zeker. Met Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis zat ik er uiteindelijk – okee, wel via een omweg – niet ver naast. Alleen werd het niet zelf ontwerpen, maar het gebouwde (of de ideeën daarover) onderzoeken en erover schrijven.


“Als je één opdracht hebt, dan heb je in feite al je eigen bureau”, zei mijn afstudeerbegeleidster stellig. Het klonk als een mooie ambitie en die opdracht had ik al snel te pakken bij het International New Town Institute. Ik onderzocht de betekenis van ‘het organische’ in de architectuur en mijn eerste publicatie was het resultaat. Trots als een pauw. Tegelijkertijd was daar de geboorte van mijn onderneming. Dubbel trots.


Bij de Bond Nederlandse Architecten werd mijn werk als regiocoördinator wat meer ‘in verbinding met de dagelijkse praktijk’ en bleek ik een rasechte netwerker en verbinder tussen als die eigenwijze en creatieve architecten in het noorden. Helaas gooide de crisis roet in het eten, maar als zzp’er was er gelukkig nog genoeg gaafs te doen.


De stap van het promoten van een branche naar de promotie van een individueel bureau bleek niet zo groot. Het gaat tenslotte om what design can do. En die toegevoegde waarde aan de maatschappij is wat mij betreft klip en klaar. Nu nog zaak om zoveel mogelijk mensen dit te laten weten. En dat is toch wel mijn passie te noemen ondertussen.


history

1983

Geboren in Wijhe, Overijssel, als enig kind van twee onderwijzers (Engels en Economie)


1995

 VWO in Zwolle, profiel natuur en gezondheid


2002

Gestart met Farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar al heel snel omgeswitcht naar Kunstgeschiedenis (veel leuker)


2005

Bachelor Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis

2006

Onderzoeksstage in Museo de Bogotá, Colombia > content van de tentoonstelling ‘Bogotá: the proud revival of a city 1995-2006’


2009

Research Master of Arts in Art History & Archaeology, specialisatie Architectuur- en Stedenbouw


2010

Zelfstandig ondernemer Petra Schilders Architectuurhistorica

2011

Regiocoördinator Noord - Bond Nederlandse Architecten (BNA)


2012

Getrouwd met Alren Dijkstra


2013

PR-medewerker - Kossmann.dejong, Amsterdam / DAAD Architecten, Beilen / BDG Architecten, Zwolle

2014

Moeder geworden van Veerle

2015

PR & Business Development - Tinker imagineers, Utrecht