paul van houten

ruimtelijk ontwerper

send me an email
find me on linkedin

Van concept tot en met uitvoeringsbegeleiding ben ik actief op het snijvlak van vormgeving, inhoud, interactie, spel en techniek.

Hierbij gebruik ik vormgeving als een krachtig 'gereedschap' om een 'verhaal' te kunnen vertellen en elk onderwerp beleefbaar te maken.

Geboren in Friesland in een koude winter in 1976. Via de eerste bouwsels in Lego, de avontuurlijkste speelhutten en de mooiste bouwsels van de klas bij handvaardigheid belandde ik in Eindhoven op de Design Academy. Hier werd alles vervolgens eerst weer afgeleerd en kon ik opnieuw gaan ontdekken.


Dat ontdekken is altijd gebleven. Hoe zit het menselijk lichaam of de 2CV in elkaar? Hoe kun je indoor sportklimmen nog uitdagender maken? Wat maakt een kasteel tot een onneembare vesting? Hoe werkt een boom? En wat is duurzaamheid nu precies? Overal is iets te ontdekken en als je goed kijkt is alles interessant. Ik neem graag mensen mee op avontuur om samen te ontdekken en als het even kan leg ik de ontdekkingen graag aan anderen uit. De wereld op een mooie, speelse manier inzichtelijk maken dat is het leukste wat er is en dat is precies wat ik nu ook bij Tinker kan doen!


history

2000

Design Academy Eindhoven afgerond

2001

Beeldend vormgever (autonoom)

2003

Freelance vormgever bij o.a. Kossmann deJong en Bas van Tol


2005

Platvorm, Amsterdam. Vormgever 2D & 3D


2007

Ontwerpwerk, Den Haag Ontwerper interieur en product

2008

Buro Kloeg, Bunnik. Ruimtelijk en conceptueel ontwerper

2010

Tinker, Utrecht. 3D ontwerper

2010/2012/2015

Vader van Bregje, Jelte en Tibbe geworden