nienke van den berg

projectmanager

send me an email
find me on linkedin

In 1983 geboren in Boxmeer, maar opgegroeid in het Brabantse Cuijk. Al van jongs af aan was het duidelijk dat poppen niet voor dit meisje waren weggelegd.

Stiften en potloden, dozen heb ik ervan verslonden. Maar na gebruik, wel op volgorde van kleur terug in de doos! Naast een creatieve geest zat ook de voorliefde voor structureren en ordenen er al vroeg in.


Na de Havo volgde het Cibap in Zwolle, waar ik mijn creativiteit kwijt kon in winkelvormgeving en standbouw. Als zeventienjarige in overall op de bouw, het fysiek creëren, hard werken met direct resultaat dat beviel me wel. Alleen de verdieping die ontbrak en vond ik op de kunstacademie ArtEZ, wederom in Zwolle. Daar studeerde ik Interieurarchitectuur met specialisatie in meubelontwerp en architectuur.


Een stage in Berlijn wakkerde de honger naar reizen en het ontdekken van andere culturen aan. China, Zuid Amerika en vele Europese bestemmingen waren het gevolg. Nog steeds staat die rugzak klaar om te gaan wanneer het maar kan.


Intussen startte mijn loopbaan in Amsterdam bij Kossmann.dejong, tevens ook mijn eerste echte kennismaking met het vak van tentoonstellingsontwerp. Toen nog als ruimtelijk ontwerper, maar gaandeweg in een meer organisatorische functie. Na acht mooie jaren, met als hoogtepunt de realisatie van Wonderkamers 2.0 in het Gemeentemuseum Den Haag, wordt het tijd om mijn horizon te verbreden. Eind 2015 startte ik als projectleider bij Tinker.


Als spil in het web ben ik het best op mijn plek. Nog steeds het liefst op de plek waar het echt gebeurd, de bouw. Met de voeten in de modder, de koppen bij elkaar. Concessies doen om het best haalbare te bereiken, maar daarbij nooit het concept en detail uit het oog verliezend.