lieke neuman

verbeelder

send me an email
find me on linkedin

Het verbeelden van ideeën, maken van bidbooks, presentaties en daarnaast het grafisch ontwerp binnen tentoonstellingen.

Na mijn middelbare school zat ik te twijfelen tussen de studie Fysiotherapie en Grafisch ontwerpen. Met plezier volgde ik altijd de vakken natuurkunde, wiskunde B, biologie; het analytisch denken ging mij goed af. Toch werd het Grafisch ontwerpen, omdat ik benieuwd was of ik mij op creatief gebied nog verder kon ontwikkelen.

Al snel bleek dit de juiste keuze te zijn geweest. Creativiteit gaat niet alleen over mooie dingen maken, maar is ook een manier van denken en hoe je naar dingen kijkt.

Na mijn studie kwam ik terecht bij Kossmann.dejong, daar ging een wereld voor mij open. Een zoektocht naar de grenzen van het grafisch ontwerp vak, samenwerken met verschillende (ontwerp) disciplines met als resultaat mooie tentoonstellingen maken met een verhaal.

Een grafisch ontwerp is slechts één manier om een idee te verbeelden, het kan voor mij ook een ruimtelijke ervaring, tentoonstelling of een (cabaret) voorstelling zijn. Iemand meenemen in een verhaal, iemand raken, iets meegeven/leren, met een vleugje humor.

Nu aan de slag bij Tinker, de tijd aangebroken om het analytische denken en mijn creativiteit samen te brengen.

history

1982

Geboren in Doesburg

1988

Verhuisd naar Zutphen


2001

Diploma Havo

2001 - 2006

Grafisch Ontwerpen, Artez Hogeschool voor de Kunsten Arnhem

2004

Half jaar studie Grafisch Ontwerpen aan Minneapolis College of Art and Design


2006

Kossmann.dejong, gewerkt als Grafisch Ontwerper aan diverse nationale en internationale tentoonstellingen

2013

Tinker