gijs leijdekkers

experience ontwerper

send me an email
find me on linkedin

Steeds op zoek om magische ervaringen te creëren door ontwerp en relevante technieken vloeiend en elegant te combineren, tot relevante educatieve ervaringen die je bijblijven.

Omdat het werkveld van imagineering vooral veel filmische en theatrale middelen toepast, levert mijn ervaring met film én ontwerp een frisse invalshoek binnen ontwerpprojecten. Ik heb een diepgaande interesse in alle aspecten die voor ruimtelijke ervaringen en film van toepassing zijn, dus heb veel ervaring met ontwerp, techniek (av, mechanisch, elektronisch, coding), licht en muziek/geluid. Ik heb een passie voor het helder overbrengen van complexe ideeën (zowel in proces als in het product). Daarnaast vind ik het interessant om al vroeg in het proces met de uiteindelijke sfeer te experimenteren met concept-art en het toepassen van ruwe sferische soundscapes.


Buiten Tinker-tijd werk ik op mijn atelier aan vrij werk: al knutselend technisch-poëtische installaties maken, het uitwerken van nieuwe film-projecten, en het maken van experimentele - doch 'luisterbare' - muziek in de sfeer van Brian Eno, Sigur Rós, The Cinematic Orchestra en Portico Quartet.


history

1988

Geboren op het platteland van Nispen (Brabant) - tegen de Belgische grens

1996

Begonnen met 12 jaar pianoles, waar ik uiteindelijk leerde improviseren en componeren


1998

Als Efteling-liefhebber begonnen om zelf-ontworpen attracties in de tuin de bouwen: glijbanen, spookhuizen en een werkende achtbaan

2001

Mijn dromen pasten niet meer in de achtertuin, dus ik begon te experimenteren met animatie, computer-graphics en muziek

2005 - 2009

HBO Industrieel Product Ontwerpen (Den Haag) om me te specialiseren in creatief-technisch ontwerpen. Met stages bij Bearandbunny, Feiz Design en Platvorm

2009

Junior ruimtelijk ontwerper bij tentoonstellings-ontwerpbureau Platvorm (Amsterdam). Waar ik binnen puur productontwerp mijn ei nooit helemaal kwijt kon, viel alles op zijn plek tijdens het multidisciplinair ontwerpen van het Kinderboekenmuseum (Den Haag)

2010 - 2012

Master of Arts in 'Narrative Environments' aan kunstacademie Central Saint Martins (Londen). Toffe inspirerende tijd gehad vol boeiende projecten en lezingen. 2013 Als 'jong talent regisseur' gewerkt aan films voor LGI en Liander, via LADA (onderdeel van voormalig Caviar Amsterdam)

2014

Als ZZPer commercials, experiences en vrije projecten gemaakt voor onder meer Into the Great Wide Open, Museum Catharijneconvent, AGU, Trek