daphne jansen

3d ontwerper

send me an email

Eigenlijk wist ik het al toen ik 14 jaar was, op de mavo, vanuit het handenarbeid lokaal waar ik het liefst bezig was.

Hoewel de mavo me prima afging en de meeste zich afvroegen waarom ik er niet voor koos na de opleiding de Havo te doen, wist ik precies waar mijn hart en passie lag: creativiteit! Ik koos voor de opleiding RPC aan het Nimeto, waar ik deze creativiteit ook echt vond. Een brede opleiding waar ik veel vrijheid had om mezelf goed te ontwikkelen op commercieel, maar vooral op creatief gebied. Ik heb hier in 4 jaar enorm veel geleerd, zowel binnen de opleiding als in de praktijk heb ik een voorproefje gekregen van vele verschillende creatieve mogelijkheden binnen het vakgebied. De opleiding was erg breed en ik vond eigenlijk alles leuk. Dit zorgde voor een moeilijk keuze tussen etaleren ruimtelijk- en grafisch vormgeving. Ik zocht uitdaging en legde de lat het liefst zo hoog mogelijk, om er alles uit te kunnen halen. De meeste uitdaging vond ik in ruimtelijk vormgeving. Bij deze uitstroom ben ik opzoek gegaan naar een uitdagende stageplek, met vrijheid, ruimte en beleving en al snel was daar Tinker.

Het eerste moment dat ik bij Tinker binnenkwam (en een uurtje later weer buiten stond met een stageplaats) voelde enorm goed en eigenlijk is dit gevoel niet meer weg gegaan. Ik heb me tijdens de stage door de vele verschillende geboden kansen en bijzondere projecten mezelf kunnen bewijzen. In deze tijd heb ik vooral mijn creativiteit nog meer kunnen ontwikkelen, door de bijzondere aanpak en werkwijzen binnen het bedrijf. Het was een tijd vol indrukken, ervaringen en creativiteit! Ook de stage bij Tinker was een ware beleving te noemen.


Ondanks dat ik nog 5 maanden moest afstuderen, bood Tinker mij de baan als junior 3D ontwerper waar ik vol voor ben gegaan. Tijdens het afstuderen werkte ik op mijn vrije dag nog aan verschillende projecten, om er toch een beetje in te blijven. Ik zie Tinker als een bedrijf waarbij ik mij op vele verschillende gebieden nog goed kan ontwikkelen en waarbij ik dat heb gekregen, waar ik altijd al van droomde: een baan met een grote dosis creativiteit.


Mijn baan als 3D ontwerper is heel gevarieerd en biedt voor mij, door mezelf te verplaatsen in de bijzondere projecten die Tinker doet, een constante uitdaging en ontwikkeling.  Hoewel ik een paar dagen voor mijn stagesollicitatie nog eigenlijk niets wist van belevingscommunicatie kan ik het inmiddels niet meer wegdenken binnen mijn creativiteit. Tinker heeft mij in korte tijd enorme kansen geboden en ik hoop dat er nog vele gaan komen.


highlights

1995

Geboren in Veenendaal, waar ik opgroeide en naar school ging

2007

Middelbare school periode doorlopen aan het Christelijk Lyceum Veenendaal

2011

Na 4 jaar Mavo was ik opzoek naar een creatieve vervolgopleiding en koos ik voor de creatieve vakschool Nimeto Utrecht. Ik begon daar aan de 4-jarige opleiding Vormgeving Ruimtelijk Presentatie en Communicatie. Een opleiding waar ik vol passie en enthousiasme me kon gaan ontwikkelen in wat ik echt leuk vond!

2014

De start van mijn afstudeerstage bij Tinker Imagineers. Een tijd vol ervaringen, nieuwe werkwijzen en uitdagingen hebben mij de ruimte gegeven om mezelf te laten zien binnen het bedrijf

2015

Aangenomen bij Tinker als Junior 3D ontwerper

2015

Diploma Ruimtelijk presentatie en Communicatie behaald