andreas tscholl

grafisch ontwerper

send me an email
find me on linkedin

Gebruikt grafisch ontwerp om de inhoudelijke kern te versterken

Ik benader mijn vak ruimtelijk. Een boek, brochure of een website zijn in mijn ogen net zo fysiek als een tentoonstelling. Allebei verbeelden ze een specifiek verhaal voor de bezoeker, lezer of gebruiker. De visuele uitkomst van een opdracht hangt sterk af van het onderwerp en de ruimtelijke context. Ik concentreer me op de kern van de inhoud, want een authentiek product ontstaat door inhoudelijke ontwerpkeuzes. Als ontwerper wil ik door middel van design, inhoud ‘eerlijk’ toegankelijk maken. Zodat vorm en inhoud zich op een vanzelfsprekende manier manifesteren.  


Vanuit het collectief ideeën en concepten ontwikkelen is een werkwijze waar ik heel blij van word. Een interdisciplinaire aanpak nodigt uit tot het uitwisselen van kennis en ideeën. Dat is erg leerzaam en zorgt voor een verrijking van het eindproduct. Ik vind het fantastisch om als grafisch vormgever bij te dragen aan het creëren van een geheel dat groter is dan de som der delen.

highlights

1981

Geboren in Lausanne, Zwitserland

2000

Basisjaar behaald aan de Hogeschool voor de kunsten, St. Gallen, Zwitserland

2004

Afgestudeerd in ‘professionele maturiteit kunst en design’ aan de Gestalterische Berufsmaturitätsschule Zürich, Zwitserland. Nationaal beroepsdiploma behaald als DTP’er.


2009

Bachelor of Design in Grafisch Ontwerpen, Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam


2009

Zelfstandig grafisch ontwerper

2020

Gestart als grafisch ontwerper bij Tinker imagineers