we are experience designers

tinker designs renewed presentation world soil museum

world soil museum
world soil museum
08-04-2014

ontwerpvisie
Het ISRIC World Soil Information beheert de grootste database ter wereld op het gebied van de bodem. De verzamelde gegevens ondersteunen onderzoek en onderwijs. In het museum is een deel van de unieke collectie bodemprofielen tentoongesteld. Tinker ontwierp een multifunctioneel science centre, waarin de indrukwekkende presentatie van tachtig monolieten aan de wanden de context vormt voor de digitale tentoonstelling in het midden. Ook is er plek voor onderwijs, studie of lezingen.

Bezoekers gaan actief aan de slag met de datacollectie. Op een interactief touchscreen zijn met speciaal ontwikkelde ‘layers’ digitale bodemkaarten van elke gewenste regio te raadplegen. Zes multimediastations rondom de centrale kaartentafel vertellen meer over thema’s als klimaatverandering, biodiversiteit en voedselproductie. De inhoud is eenvoudig up-to-date te houden en aan te passen aan lesprogramma’s. Met een tablet in de hand is informatie op te vragen over de verzameling bodemprofielen in de ruimte.

internationaal bereik
Het World Soil Museum verwelkomt scholieren, studenten en wetenschappers uit binnen- en buitenland. Het is uitsluitend op afspraak te bezoeken.